Yli 400 myyntilupaa Euroopan Unionin jäsenmaissa

Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun perheyhtiö Vitabalans sai alkunsa. Neljän vuosikymmenen aikana yritys on kulkenut pitkän matkan kansainväliseksi lääkealan toimijaksi: tänä päivänä toimitamme Hämeenlinnassa valmistettuja lääkkeitä ja ravintolisiä paitsi kotimaahan, myös 12 muuhun Euroopan maahan. Hämeenlinnassa yritys työllistää noin 150 henkilöä ja vientimaissa yhteensä 70 henkeä. Vaikka tuoteportfoliomme on kasvanut vuosi vuodelta, voimme edelleen ylpeinä kertoa asiakkaille, että kaikki lääkkeemme valmistetaan Suomessa.

Lääkevalikoimastamme moni löytää itselleen sopivan vaihtoehdon

Lääkevalikoimamme kattaa tyypillisimpiin vaivoihin määrättävät resepti- ja itsehoitolääkkeet. Tablettiemme valmistuksessa ei käytetä laktoosia tai viljaperäistä tärkkelystä, eli kaikki lääkkeemme ovat laktoosittomia ja gluteenittomia. Lisäksi lääkevalmisteemme ovat myös sokerittomia ja hiivattomia. Kaikista lääketableteista löytyy jakouurre, mikä helpottaa tablettien puolittamista. Reseptilääkkeemme pyrimme aina pitämään viitehintaisina, ja täten myös vaihtokelpoisina.

Idea uudesta tuotteesta voi saada alkunsa esimerkiksi apteekista

Geneerisen eli vaihtokelpoisen lääkevalmisteen matka ideasta valmiiksi myyntiluvalliseksi tuotteeksi vie tyypillisesti kahdesta kolmeen vuotta. Koska liikevaihdostamme viennin osuus kasvaa tasaisesti, kartoitamme markkinoita yhtenä kokonaisuutena. Mietimme jatkuvasti lääkkeiden osalta uusia tuotteita ja pakkauskokoja, jotka palvelisivat koko markkina-aluettamme.

Tuotevalikoimaamme koskevia ideoita ja toivomuksia saamme paljon myös asiakkailtamme. Joskus tuoteidea päätyy ihan apteekin hyllylle asti. Näin kävi esimerkiksi reseptilääkkeinä myytävien foolihappovalmisteidemme kanssa: Saimme apteekkareilta toiveita 5 mg:n vahvuisesta foolihappovalmisteesta.  Tuotekehitys- ja myyntilupaosastomme lähtivät jalostamaan ideaa valmiiksi tuotteeksi, ja eri osastojen yhteistyön tuloksena saimme foolihappovalmisteet reseptilääkevalikoimaamme joulukuussa 2019.

Aidosti kotimaista lääkealan osaamista

Vastaamme lääkevalmisteistamme alusta loppuun saakka itse, aina tuotekehityksestä, kliinisestä tutkimuksesta ja rekisteröinnistä tuotantoon ja valmiisiin pakkauksiin asti. Kaikki lääkevalmistuksen eri vaiheet tapahtuvat Hämeenlinnassa GMP- ja EU-direktiivien määräykset täyttävässä lääketehtaassamme, tarkkojen laatukriteerien mukaisesti. Kotimainen tuotanto on huomattava etu, etenkin nyt kun lääkkeiden saatavuus puhuttaa. Suomessa sijaitsevien tuotantolaitostemme ansiosta pystymme hyvin vastaamaan tähän haasteeseen.

Merkkinä suomalaisesta työstä Vitabalans kantaakin ylpeydellä Avainlippu-tunnusta. Kuluttajille ja asiakkaillemme kotimaisuus kertoo laadusta, luotettavuudesta ja turvallisuudesta. Meille vitabalanslaisille se tarkoittaa työllisyyttä ja mielenkiintoisia työtehtäviä.  Suomalaista lääkealan osaamista – sitä meillä todella on!

Artikkeli on julkaistu 14.2.2020.