Vitabalansin tuotteet sopivat moneen erityisruokavalioon

Lotta Keto-Tokoi
Ravitsemusasiantuntija

Yhä useampi kuluttaja kaipaa erilaisiin allergioihin ja erityisruokavalioihin soveltuvia tuotteita. Etenkin laktoosittomille ja gluteenittomille tuotteille on suuri kysyntä, ja moni suosii myös vegaanisia sekä mahdollisimman vähän erilaisia väri- ja apuaineita sisältäviä tuotteita.

Vitabalansin tuotevalikoimasta moni erityisruokavaliota noudattava löytää itselleen sopivat vaihtoehdot. Kaikki tuotteemme ovat laktoosittomia ja gluteenittomia, ja suurin osa tuotteistamme sopii myös vegaaniseen ruokavalioon. Kaikkien tuotteidemme tuotetiedot ovat selkeästi esillä verkkosivuillamme, mistä ne on helppo tarkastaa tuotekohtaisesti.

Laktoosittomat, gluteenittomat ja vegaaniset tuotteet

Laktoosi ja gluteeni aiheuttavat monille vatsanväänteitä, ja niitä löytyy yllättävän monesta tuotteesta. Esimerkiksi tablettien apuaineena käytetään usein laktoosia sekä tärkkelystä, joka voi olla peräisin viljasta.

Vitabalansin tuotteet ovat kaikki laktoosittomia ja gluteenittomia, sillä tuotteidemme valmistuksessa ei käytetä laktoosia tai viljaperäistä tärkkelystä. Lisäksi kaikki tuotteemme Boulardii-valmistetta lukuun ottamatta ovat hiivattomia, ja suurin osa tuotteistamme ei myöskään sisällä sokeria. Valtaosassa tuotteistamme ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia, joten ne sopivat myös vegaaneille.

Ylimääräisiä lisäaineita ei koskaan käytetä tuotteissamme turhan takia. Tietyissä tuotteissa, kuten tableteissa, on välttämätöntä käyttää joitakin apuaineita, jotta raaka-aineista saadaan puristettua tabletti. Apuaineita saatetaan tarvita myös esimerkiksi tabletin nieltävyyden helpottamiseksi.

Allergeenitiedot löytyvät myös verkosta

Kaikkia tuotteitamme koskevat pakkausmerkinnät ja muut tuotekohtaiset tiedot, kuten pakkausselosteet, ovat helposti tarkastettavissa verkkosivujemme tuotteet-osiosta. Yksinkertaiset ja selkeät symbolit viestivät nopeallakin vilkaisulla tuotteiden vegaanisuudesta, laktoosittomuudesta, gluteenittomuudesta tai sokerittomuudesta.

Kuluttajapalvelumme vastaa tuotteita koskeviin kysymyksiin sähköpostitse, verkkosivujemme chat-palvelussa sekä Facebookissa Vitabalans Suomi -sivulla.

Tiukat laatuvaatimukset tuotannon perustana

Tuotteidemme korkea laatu ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä asioita. Noudatamme tuotteidemme valmistuksessa erittäin korkeita laatukriteereitä, jotka perustuvat kansalliseen sekä Euroopan Unionin yhteiseen lainsäädäntöön. Käyttämämme raaka-aineet hankimme vain luotettavilta ja sertifioiduilta tavarantoimittajilta. Jokainen tehtaaseemme saapuva raaka-aine-erä tarkistetaan huolellisesti ennen käyttöä tuotteidemme ensiluokkaisen laadun varmistamiseksi.