Vitabalans Oy on Kanta-Hämeen kolmanneksi menestynein vientiyritys

Mervi Salmela
Digital Marketing Manager

Kauppalehti ylläpitää listaa Suomen menestyneimmistä vientiyrityksistä. Vitabalans Oy on 24.5.2019 julkaistulla listalla valtakunnallisesti sijalla 48. Toimialavertailussa Vitabalans Oy on neljänneksi paras lääketeollisuuden vientiyritys Suomessa. Edellä on mm. Bayer Oy, joka on valtakunnallisen listan ykkönen. Kanta-Hämessä vain kaksi raskaan teollisuuden yritystä nousee Vitabalansin edelle (Hämeen Sanomat 20.5.2019).

Menestyjät-listaus on koottu Alma Talent Tietopalveluiden tekemän analyysin pohjalta. Suomalaisten yritysten menestystä analysoidaan oikaistujen tilinpäätöstietojen avulla. Menestyjäluokituksessa yrityksen taloudellinen suorituskyky pisteytetään usean eri tunnusluvun pohjalta ja sitä verrataan saman kokoluokan ja toimialan yrityksiin.

Viennin kasvu jatkuu vahvana

Vitabalans Oy:n kasvu jatkuu voimakkaana, niin kotimaassa kuin vientimaissakin. Kasvun mahdollistaa tehokkaat, paikalliset myyntiorganisaatiot sekä tiiviit yhteistyösuhteet jälleenmyyjien kanssa. Yritys on myös viimeisen vuoden aikana investoinut merkittävästi tuotantoon ja laitteisiin – lääketehtaan laajennusosa valmistui loppuvuodesta 2018.

Vitabalans Oy vie Hämeenlinnassa valmistamiaan lääkkeitä ja ravintolisiä 14 maahan Euroopassa. Vitabalansin henkilöstöstä noin 35% työskentelee viennissä ja viennin osuus liikevaihdosta kasvaa vuosittain. Volyymin kasvu varmistaa, että tuotekehitys ja tuotanto voidaan jatkossakin säilyttää Suomessa.

Vitabalans Oy:llä on tytäryhtiöt Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Tsekin tasavallassa, Slovakiassa, Unkarissa, Sloveniassa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Saksassa. Lisäksi tuotteita viedään Islantiin ja Kroatiaan.