Vitabalans 40 -juhlavuosi sai arvoisensa ilmeen

Mervi Salmela
Digital Marketing Manager

Lääketehdas Vitabalans Oy on toiminut Hämeenlinnassa vuodesta 1980 alkaen, ja perheyritys viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan. Yksi merkittävimmistä juhlavuoden elementeistä on 40-vuotiasta Vitabalansia varten suunniteltu visuaalinen ilme, joka näkyy vahvasti yritysviestinnässämme sekä digitaalisissa kanavissamme. Juhlavuosi-ilme koostuu Vitabalans 40 -logosta sekä Kiemurat-grafiikasta, jonka on suunnitellut Siiri-Maria Lehtomäki.

Juhlavuoden ilme haettiin suunnittelukilpailun kautta

Osana juhlavuoden suunnittelua toteutimme syksyllä 2019 yhteistyöprojektin Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa. Muotoilun opiskelijoille suunnatun kilpailun tarkoituksena oli löytää graafinen kuosi, jota Vitabalans voi käyttää juhlavuoteen liittyvässä viestinnässä. Kuosin haluttiin kuvaavan yrityksen arvojen mukaisesti laatua ja kotimaisen suunnittelun vahvuutta.

Vitabalansin kilpailuraati valitsi voittajaksi Lehtomäen suunnitteleman työn ”Kiemurat”. Lehtomäki kuvaa työtään seuraavasti: ”Pylväsmäinen kuvio toimii sekä pysty- että vaakasuunnassa, ja siitä on helppo irrottaa yksittäinen pylväs tai pylvään osa esimerkiksi kirjallisiin esityksiin tai markkinointimateriaaleihin. Kokonaisena pintana kuosi toimii vaikkapa korteissa tai huiveissa.” Kilpailuraadin mukaan kuvio voidaan nähdä vaikkapa lääketehtaan linjastona, josta hämeenlinnalaiset tabletit pyörivät maailmalle.

”On hienoa olla hämeenlinnalainen yritys. Toimintamme kasvaa tasaisesti ja yhteistyö paikallisen oppilaitoksen kanssa on meille tärkeää. Tämä juhlavuoden kuosikilpailu on yksi osa sitä. Työllistämme usein nuoria ja vastavalmistuneita, sillä näemme heissä paljon potentiaalia. Tällä hetkellä koulutamme itse nuorista esimerkiksi IT-alan ja kansainvälisen kaupan osaajia,” sanoo Vitabalans Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jorma Taipale.

Vitabalans Oy on yksityisomisteinen lääketehdas, joka valmistaa, myy ja markkinoi lääkkeitä, ravintolisiä ja eläinvalmisteita. Yrityksen pääkonttori ja kaikki tuotantolaitokset sijaitsevat Hämeenlinnassa. Suomalaisia Avainlippu-merkittyjä tuotteita viedään kotimaan lisäksi 12 maahan Euroopassa.