Vita B12 + Foolihappo

0,00 

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

B12-vitamiini ja foolihappo ovat hermostovitamiineja, joiden aktiivisuus elimistössä on toisistaan riippuvaista. Molemmista vitamiineista ilmenee puutosta. B12-vitamiinipuutoksen yleisin syy on hapoton maha, mikä estää vitamiinin aktiivista imeytymistä. Folaatin puutos johtuu liian vähäisestä kasvisten ja hedelmien käytöstä. B12-vitamiinin puutetta on ikääntyneillä, folaatin vajaa saantia naisilla ja keski-ikäisillä miehillä. Vitamiini on kasviravinnossa folaattina, ravintolisävalmisteissa foolihappona.

B12-vitamiini ja foolihappo muistille ja mielelle
B12-vitamiini ja foolihappo edistävät normaaleja psykologisia toimintoja. Psykologiset toiminnat käsittävät kognitiivisen toiminnan, johon kuuluu mm. muistaminen, keskittyminen, oppiminen ja ongelmanratkaisu. Vitamiinien pitkäaikainen vajaa saanti voi heikentää etenkin ikääntyneillä kognitiivisia toimintoja ja varsinkin muistia. B12-vitamiini ja foolihappo myös vähentävät väsymystä ja uupumusta.

B12-vitamiini ja folaatti edistävät normaalia homokysteiinin aineenvaihduntaa. Ravinnon proteiineista syntyy elimistön aineenvaihdunnassa homokysteiinia. Se muuttuu vielä rikkiä sisältäviksi kysteiini- tai metioniini-aminohapoiksi. Homokysteiinin muuttumista metioniiniksi säätelevät B12-vitamiini ja folaatti. Jos nämä vitamiinit puuttuvat, homokysteiini kumuloituu verenkiertoon. Liiallisilla määrillä on todettu olevan haitallisia vaikutuksia keskushermoston reseptoreihin. Veren suuri homokysteiinipitoisuus ja alhaiset B12-vitamiini- ja folaattipitoisuudet voivat liittyä suurentuneeseen masennusriskiin.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Annostus

Aikuisille 1 tabletti päivässä. Tabletti imeskellään hitaasti ja annetaan sulaa suussa. B12-vitamiinia imeytyy suun limakalvolta riittävästi, kun tabletin vitamiinimäärä on korkea.

Koostumus

Vuorokausiannos 1 tabletti sisältää:
• B12-vitamiinia 1 mg
• Foolihappo 400 ug

Ainesosat
Makeutusaine (ksylitoli), pintakäsittelyaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), syanokobalamiini, spearmint-aromi, pteroyylimonoglutamiinihappo.

Ingredienser
Sötningsmedel (xylitol), ytbehandlingsmedel (magnesiumsalter av fettsyror), cyanokobalamin, spearmintarom, pteroylmonoglutaminsyra.

Pakkaukset

30 tabl. ja 100 tabl.

Valmistusmaa Suomi

Print Friendly, PDF & Email
apteekeista ja niiden verkkokaupoista