Hirvensarvensuola

Kuvaus

Hirvensarvensuola on kohotaja-aine, joka ennen valmistettiin hirvensarviöljystä. Nykyään hirvensarvisuolaa valmistetaan kemiallisesti ja se sisältää ammoniumkarbonaattia.

Käyttö

Käytetään leivonnaisten, erityisesti pikkuleipien ja keksien leivontaan. Antaa leivonnaiselle murean rakenteen.

Muita käyttövinkkejä:
– Akvaarion kypsytys

– Marjapensaiden sadon suojaaminen linnuilta
Pussillinen (30 g) hirvensarvisuolaa jaetaan kolmeen 0,5 litran pulloihin, jotka täytetään vedellä. Pullot upotetaan maahan marjapensaiden väliin niin, että pullonsuista pääsee neste haihtumaan vapaasti. Haihtuva neste hajuineen pitää rastaat loitolla marjapensaista. Ihmisnenä ei haihtuvaa hajua tunne.

Koostumus

Ammoniumbikarbonaatti
Ei ole eläinperäinen, valmistettu kemiallisesti. Säilytys tiiviisti suljettuna huoneenlämmössä.

Pakkauskoko

Pussi 30 g

Print Friendly, PDF & Email
apteekeista ja niiden verkkokaupoista