D-Vita 20 µg

Kuvaus

D-vitamiini ei ole vain luustovitamiini
D-vitamiini on tunnetusti tärkeä luustolle ja hampaille, sillä se  edistää niiden normaalia kuntoa. Lapsuuden ja nuoruuden aikana D-vitamiinia tarvitaan luuston rakenteen lujittamiseen, aikuisena ja ikääntyessä luumassan ylläpitoon. D-vitamiini ylläpitää lihastoimintaa, mikä on tärkeää liikkumiselle ja tasapainolle varsinkin vanhuusiässä. Riittävä D-vitamiinin saanti tukee vahvempaa vastustuskykyä, sillä D-vitamiini hyödyttää immuunijärjestelmän (puolustusjärjestelmä bakteereita ja viruksia vastaan) normaalia toimintaa.

Vahva valmiste korjaa talviaikaan D-vitamiinin puutetta
Kesällä auringonvalossa ihon kautta muodostuu riittävästi D3-vitamiinia. Ravinnossa D3-vitamiinia on vain kalassa, kananmunan keltuaisessa, D-vitamiinilla täydennetyissä maidossa ja maitotaloustuotteissa sekä margariineissa. Talvisaikaan D-vitamiinin saanti pelkästään ruuasta saattaa olla riittämätöntä kaikenikäisillä, siksi vitamiinipuutos ei ole harvinainen. Puutos voi syntyä, jos ei syö 2–3 kala-ateriaa viikossa, maitotuotteiden käyttö on vähäistä tai noudattaa pelkästään kasvisruokavaliota. Kesällä kertynyt D-vitamiinivarasto riittää vain syys-lokakuulle asti. Siksi D-vitamiinilisää on hyvä ottaa pimeän syksyn ja talven aikana lisäämään vitamiinin saantia ravinnosta saatavan vitamiinin ohella. D-vitamiinivalmisteena suositellaan D3-muotoa, joka on ihmiselle luontainen ja tehokkaampi kuin kasviperäinen D2-muoto.

Riittävä D-vitamiiniannos on yksilöllinen
Aikuisen D-vitamiinin yksilöllinen vuorokausiannos voi vaihdella 20–100 µg:n välillä, jotta veren D-vitamiinipitoisuus pysyisi riittävän korkealla. Annoksen määrään vaikuttavat ruokavalio, auringonsaanti, ikä, ihon väri, ylipaino sekä luuston kunto. Yli 60-vuotiaille, raskaana oleville ja imettäville suositellaan valmisteen käyttöä ympäri vuoden. D-vitamiinin turvalliseksi todettu korkein kokonaissaantimäärä päivässä on aikuisilla 100 µg, 11–17-vuotiaille 100 µg, ja 1–10-vuotiailla 50 µg  (EFSA 2012).

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Annostus

Aikuisille 1 purutabletti päivässä. Tabletin voi purra tai imeskellä.
Annostuksessa huomioitava saanti mahdollisista muista lisistä (esim. kalaöljy-, kalsium- tai monivitamiinivamisteet).

Koostumus

Vuorokausiannos 1 purutabletti sisältää:
D3-vitamiinia 20 µg

Ainesosat
Makeutusaine (ksylitoli), lakritsijauhe, emulgointiaine (rasvahappojen magnesiumsuolat) kolekalsiferoli, aromi (ammoniumkloridi = salmiakki).

Ingredienser
Sötningsmedel (xylitol), lakritspulver, emulgeringsmedel (magnesiumsalter av fettsyror), kolekalsiferol, arom (ammoniumklorid = salmiak).

Pakkauskoko

200 tabl.

Valmistusmaa Suomi

Print Friendly, PDF & Email
päivittäistavarakaupoista, tavarataloista ja niiden verkkokaupoista