Sinkkitablettien erot – minkä kotimaisen sinkin valitsen?

Sinkki on tärkeä hivenaine, jota elimistön on saatava ravinnosta joka päivä. Sinkillä on elimistössä lukuisia tehtäviä – se toimii esimerkiksi yli 200 erilaisessa entsyymissä osallistuen solujen jakautumiseen ja aineenvaihduntareaktioihin. Voidaankin sanoa, että kaikki kudokset tarvitsevat sinkkiä. Sinkin selvimmät terveysvaikutukset näkyvät ihossa ja limakalvoilla sekä vastustuskyvyn toiminnassa.

Ravinnosta sinkkiä saa parhaiten eläinperäisestä ruoasta, kuten lihasta ja maitotuotteista, sekä täysjyväviljatuotteista. Kasviksissa sinkkiä on verrattain vähän. Jos ruokavalio sisältää niukasti eläinproteiinia tai hyviä kasvikunnan sinkin lähteitä, saantia voi tarvittaessa täydentää laadukkaalla sinkkilisällä. Sinkkilisän hankinnassa ja sopivan sinkin muodon valinnassa kannattaa huomioida tuotteen käyttötarkoitus.

Vitabalansin valmistamat kotimaiset sinkkituotteet sisältävät joko sinkkiasetaattia, sinkkiglukonaattia tai sinkkisitraattia. Sinkkiasetaattia suositellaan kuuriluontoisesti vastustuskyvyn täsmätuotteeksi, sillä imeskeltävän sinkkiasetaatin vaikutus kohdistuu suoraan nielun alueelle. Sinkkiglukonaatista ja sinkkisitraatista imeytyvää sinkkiä vapautuu vasta suolistossa, jossa se on helposti elimistön hyödynnettävissä.

Imeskeltävän sinkkiasetaatin etuna on sen pitkäaikainen vaikutus nielun alueella

Vitabalansin Sinkki Asetaatti on vastustuskyvyn ajankohtainen täsmätuote. Sen vaikuttavana ainesosana on 100 %:sti sinkkiasetaattia, minkä ansiosta kaikki tabletin sisältämä sinkki vapautuu jo imeskellessä ja pääsee siten vaikuttamaan paikallisesti nielun alueella. Tehoannosta suositellaan käytettävän korkeintaan 14 vuorokauden ajan.

Sinkkiasetaatin tehon edellytyksenä on, että sinkki-ionit pääsevät vaikuttamaan nielun alueella riittävän pitkään, vähintään 20 minuuttia. Lisäksi sinkin tehovaikutuksessa päivittäisen sinkkiannoksen on oltava suuri, mielellään 80–90 mg jaettuna useampaan annokseen. Sen vuoksi Sinkki Asetaatti -tabletti on imeskeltävä 2 tunnin välein niin, että tabletti liukenee hitaasti suussa noin 20 minuutin ajan. Vitabalansin Sinkki Asetaatti on hyvänmakuinen, eikä siinä ole sinkkiasetaatille tyypillistä metallista jälkimakua.

Professori A & M Sinkki tai Vitabalans Sinkki Zn jokapäiväiseen käyttöön

Professori A & M Sinkki on helposti nieltävä, pienikokoinen tabletti, joka sisältää 15 mg sinkkiä. Sinkin muotona on sinkkiglukonaatti. Professori A & M Sinkkiä myydään riittoisassa 250 tabletin pakkauksessa. Professori A & M Sinkki on Vitabalansin vanhin sinkkivalmiste.

Vitabalans Sinkki Zn on 15 mg sinkkiä sisältävä vadelman ja mansikan makuinen purutabletti. Tabletti on makeutettu ksylitolilla, ja sinkin muotona on sinkkisitraatti. Tuote soveltuu niille, jotka haluavat nieltävän tabletin sijasta hyvänmakuisen purutabletin.

Sekä Professori A & M Sinkki että Vitabalans Sinkki Zn sopivat jokapäiväiseen käyttöön vastustuskyvyn tueksi. Vastustuskyvyn lisäksi sinkistä hyötyvät myös esimerkiksi iho, kynnet ja hiukset.

Raikas Echinasinkki sisältää myös auringonhattu-uutetta

Echinasinkki sisältää auringonhattu-uutetta (Echinaceae), acerola-kirsikkauutetta, sinkkiglukonaattia, anista ja mentolia. Echinasinkkiä imeskellään 4 tablettia päivässä siten, että tabletti liukenee hitaasti suussa. Raikkaan makunsa imeskeltävä tabletti saa lakritsiuutteesta, aniksesta ja mentolista. Sinkki ja acerolan sisältämä luonnon C-vitamiini edistävät vastustuskyvyn normaalia toimintaa.

Kaikki Vitabalansin sinkkituotteet valmistetaan Hämeenlinnassa. Tuotteet ovat gluteenittomia ja laktoosittomia, ja ne soveltuvat myös vegaaniseen ruokavalioon. Vitabalansin kotimaisia sinkkejä myyvät hyvin varustellut apteekit, luontaistuotekaupat, luontaistuoteosastot ja päivittäistavarakaupat kautta maan. Löydät tuotteet lisäksi verkkokaupoista.

Tutustu tarkemmin sinkkituotteisiin ja sinkin vaikutuksiin osoitteessa www.kotimaisetsinkit.fi