Siitepölyaika on alkanut – älä turhaan kärsi oireista

Lepän ja pähkinäpensaiden kukinta on alkanut, ja siitepölytiedotteen mukaan lepän siitepölymäärien odotetaan olevan runsaita maan eteläosissa. Kukinnan voimistuessa lepän siitepölyä voi kulkeutua koko maahan. Luonnonvarakeskus ennustaa koivun kukkivan tänä keväänä selvästi viime vuotta runsaammin. Monista aiemmista vuosista poiketen hedenorkkoja esiintyy tänä keväänä paljon myös Pohjois-Suomessa.

Aloita siitepölyallergian hoito ajoissa

Jos ennuste pitää paikkansa, tämä kevät voi olla hankala siitepölyallergisille. Ilmassa oleva siitepöly tuntuu eniten silmissä, nenässä ja hengityksessä. Siitepöly aiheuttaa pääasiassa nenän kutinaa, tukkoisuutta aivastelua ja allergista nuhaa, harvoin myös yskää ja hengityksen vinkumista. Silmien punoitus, kutina ja kirvely on yleistä. Jotkut siitepölylle allergiset voivat saada ihottumaa. Monia väsyttää siitepölyaikaan. Jos oireita on päivittäin, niistä ei tarvitse kärsiä, vaan oireita voi hoitaa antihistamiinilääkkeellä.

Laktoositon apu allergiaan

Cetimax 10 mg on setiritsiinia sisältävä antihistamiini kausiluonteiseen ja ympärivuotiseen allergiseen nuhaan liittyvien silmä- ja nenäoireiden hoitoon. Se sopii aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille ja nuorille. Annostus aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille on 1 tabletti (10 mg) vuorokaudessa, 6-12-vuotiaille lapsille ½ tablettia (5 mg) kaksi kertaa vuorokaudessa. Ei sovi raskauden ja imetyksen aikana.

Saat apteekista Cetimax 10 mg 10, 30 ja 100 tabletin pakkauksen ilman reseptiä.

Cetimax 10 mg on laktoositon, Suomessa kehitetty ja valmistettu lääkevalmiste. Tutustu tuotteeseen ja allergian hoitoon osoitteessa www.cetimax.fi

Vaikuttava-aine: setiritsiini. Kausiluonteiseen ja ympärivuotiseen allergiseen nuhaan liittyviin nenä- ja silmäoireisiin sekä pitkäaikaisen nokkosihottuman hoitoon. Aikuisille ja vähintään 6-vuotiaille lapsille. Varmista tuotteen soveltuvuus itsellesi apteekista, etenkin, jos sinulla on munuaissairaus tai olet raskaana tai imetät. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen (04/2019).