Multibalans uudistui!

Probalans® Multibalans on monipuolinen vitamiini- ja kivennäisainejauhe, joka sopii koirille eritysesti raakaruokavalion tai kotiruuan täydennykseen. Multibalans sisältää juuri koiran tarvetta vastaavan määrän kivennäis- ja hivenaineita eli kalsiumia, fosforia, magnesiumia, sinkkiä, rautaa, kuparia, mangaania ja seleeniä. Se riittää siis täydentämään ruokavalion, joka ei sisällä lainkaan luita tai jauhettua luumateriaalia. Lisäksi Multibalansissa on mukana myös koiralle tärkeimmät vitamiinit.

Keskeisimmät kivennäisaineet juuri oikeassa suhteessa

Multibalansissa kalsiumin, fosforin ja magnesiumin määrät on tasapainotettu vastaamaan lihapainotteista raaka- tai kotiruokaa syövän koiran tarvetta. Nämä kivennäisaineet toimivat koiran elimistössä kiinteästi yhteistyössä, ja siksi niiden saanti oikeassa suhteessa on olennaista. Kalsiumia, fosforia ja magnesiumia tarvitaan muun muassa luuston, lihasten ja hermoston normaaliin toimintaan.

Viisi tärkeää hivenainetta

1. Sinkki

Sinkki on tärkeä hivenaine, joka osallistuu solujen uusiutumiseen ja vaikuttaa näin muun muassa ihon kuntoon. Lisäksi sinkki vaikuttaa monien entsyymien toimintaan. Multibalansissa on niin paljon sinkkiä, että se riittää kattamaan terveen aikuisen koiran sinkin tarpeen, vaikka ruokavalio itsessään ei sisältäisi juurikaan sinkkiä.

2. Rauta

Määrällisesti hivenaineista koiran elimistössä on eniten rautaa. Suurin osa elimistön raudasta on veren hemoglobiinissa, jossa sen tehtävänä on hapen kuljetus. Rautaa saadaan runsaasti esimerkiksi punaisesta lihasta.

3. Kupari

Kolmas tärkeä hivenaine on kupari. Sitä varastoituu terveellä koiralla pieni määrä maksaan, mutta ylijäämä eritetään pois elimistöstä. Kupari osallistuu muun muassa raudan aineenvaihduntaan lisäksi se vaikuttaa osaltaan turkin pigmenttiin. Kuparia ei ole lihassa juuri lainkaan, mutta sitä on jonkin verran viljoissa sekä maksassa. Koirien täysravinnoissa käytetään aina kuitenkin kuparilisää. Uudistuneeseen Multibalansiin on nyt lisätty mukaan kupari!

4. Mangaani

Mangaania on runsaasti viljoissa, mutta ei niinkään lihassa. Uudistuksen myötä Multibalansiin lisättiin myös mangaania, jotta se sopii vielä paremmin lihapainotteisiin ruokavalioihin, jotka eivät sisällä viljoja. Mangaani on tärkeä hivenaine luustolle ja hermostolle.

5. Seleeni

Viides tärkeä hivenaine on seleeni. Seleeni toimii antioksidanttina ja se suojelee elimistöä oksidatiiviselta stressiltä yhdessä E-vitamiinin kanssa. Seleenillä on myös hyvin alhainen myrkytysraja, joten sen annostelun kanssa tulee olla tarkkana. Multibalansissa on vain pieni määrä lisättyä seleeniä, joten sen käyttö on turvallista.

Kaikki tarvittavat vitamiinit

Vitamiineista Multibalans sisältää A-vitamiinia, D-vitamiinia, E-vitamiinia, C-vitamiinia sekä B-ryhmän vitamiineja. A-vitamiini vaikuttaa näkökykyyn, kasvuun, solujen jakautumiseen ja immuniteettiin. Paras A-vitamiinin lähde on maksa. Multibalans sisältää kuitenkin sen verran A-vitamiinia, että se soveltuu myös maksattoman ruokavalion täydentämiseen.

D-vitamiini osallistuu kalsiumin ja fosforin aineenvaihduntaan. Koirat eivät kykene muodostamaan D-vitamiinia ihollaan auringon UV-säteilyn avulla, toisin kuin ihmiset. Niiden on siis saatava sitä ravinnon mukana. Yksi parhaita D-vitamiinin lähteitä koirien ruokinnassa on kala. Multibalans sisältää niin paljon D-vitamiinia, että se riittää jo yksinään kattamaan terveen koiran D-vitamiinin tarpeen.

C-vitamiinia koira kykenee muodostamaan itse elimistössään glukoosista. Lisätystä C-vitamiinista ei ole kuitenkaan haittaa, vaan sillä on esimerkiksi antioksidanttisia vaikutuksia ja lisäksi se vaikuttaa muun muassa kollageenin synteesiin.

Laadukasta kuivaruokaa syövät koirat saavat useimmiten riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita ruokavalionsa mukana. Joskus ruokamäärät jäävät kuitenkin pieniksi esimerkiksi painonhallinnan takia, jolloin Multibalansia voidaan käyttää myös kuivaruuan ohella lisänä. Multibalans on suunniteltu täysikasvuisten koirien ruokavalion täydennykseen, eikä se sellaisenaan sovi kasvaville pennuille.

Multibalans annostellaan päivittäin koiran ruoan joukkoon pakkauksessa mukana tulevalla mittalusikalla. Tuotteesta on saatavilla kaksi pakkauskokoa, 200 g ja 600 g.

Asiantuntijana lemmikkien ravitsemusneuvoja Emmi Heikkinen (Carnin).

Probalans® on kotimainen vitamiini- ja täydennysrehusarja koirille.  Sarjan tuotteet on suunniteltu vastaamaan koirien ravitsemustarpeita ja edistämään etenkin harrastus- ja työkoirien hyvinvointia. Tuotteet täydentävät myös normaalia raaka- ja kotiruokavaliota. Lue lisää: www.probalans.fi