Matkalle mukaan aurinkoloman selviytymispaketti

Moni suuntaa talvilomalla perheen kanssa etelän lämpöön nauttimaan auringosta. Onnistunut lomamatka irrottaa ajatukset arjesta, mutta välillä reissussa saattaa myös sattua ja tapahtua. Mihin kaikkeen ulkomaanmatkalle suuntaavan kannattaa varautua jo ennen lähtöä matkalaukkua pakatessa?

Pakkaa lomamatkalle nämä perustuotteet:

  • maitohappobakteeritabletteja
  • ruoansulatusentsyymikapseleita
  • melatoniinivalmiste
  • beetakaroteenitabletteja
  • juomajauhe nestetasapainon palauttamiseen
  • laastareita ja haavanpuhdistusainetta
  • käsien desinfiointiainetta

Maitohappobakteerit tukevat vatsan hyvinvointia

Suoliston mikrobitasapainon ylläpitäminen on tärkeää erityisesti matkoilla, sillä matkakohteen bakteerikanta voi olla hyvin erilainen kuin kotimaassa. Maitohappobakteerien nauttiminen kannattaakin aloittaa ainakin viikkoa ennen matkaa ja jatkaa koko matkan ajan sekä vähintään viikko matkan jälkeen. Lacto Seven -maitohappobakteerit vahvistavat vastustuskykyä ja tukevat ruuansulatuskanavan normaalia toimintaa. Pienten masujen hyvinvoinnin tukemiseen sopii Lacto Seven KIDS.

Jos tiedossa on, että maitotuotteet aiheuttavat vatsan turvotusta ja ilmavaivoja, mukaan voi pakata myös maidon laktoosia, proteiinia ja rasvaa pilkkovia Lacta Pro -entsyymikapseleita. Niiden ansiosta ravintolaillallisista nauttiminen onnistuu ilman epämukavaa oloa.

Melatoniini nopeuttaa aikaeroon sopeutumista

Kaukokohteisiin lennettäessä elimistön sisäinen kello saattaa häiriintyä, mistä seuraa aikaerorasitusta. Aikaerorasitusta ilmenee erityisesti itään päin lennettäessä kun matkustetaan vähintään neljän aikavyöhykkeen yli. Unital-melatoniinitablettien nauttiminen muutaman päivän ajan lennon jälkeen lievittää aikaeron yksilöllisiä vaikutuksia ja palauttaa elimistön sisäisen vuorokausirytmin.

Varaudu auringonpaisteeseen

Rantalomalla ja aurinkoisissa kohteissa iho on syytä suojata suojakertoimellisella aurinkovoiteella palamisen estämiseksi. Tasaisen kauniista rusketuksesta haaveilevien kannattaa aloittaa Karovit-beetakaroteenikuuri 1–2 viikkoa ennen matkaa, ja tablettien ottamista on hyvä jatkaa vielä muutama viikko matkan jälkeen. Aurinkolomalle tulisi pakata matkalaukkuun myös muutama pitkähihainen ja -lahkeinen vaatekappale suojaamaan auringolta siltä varalta, että iho sattuu palamaan.

Pidä huolta elimistön nestetasapainosta

Runsas hikoilu saattaa horjuttaa kehon nestetasapainoa, joten etelän lämmössä on muistettava juoda riittävästi. Jos vatsa menee syystä tai toisesta ripulille, nestettä menetetään runsaasti myös ulosteisiin. Nestehukan varalle matkalaukkuun kannattaa pakata nestetasapainon palauttavaa juomajauhetta. Fluid Balans -juomajauheessa on nestetasapainon palauttamiseen tarvittavat tärkeimmät elektrolyytit natrium, kalium, kloridi ja magnesium, sekä energiaa antavaa glukoosia. Muista sekoittaa juomajauhe aina puhtaaseen veteen.

Matkalle mukaan myös laastareita ja haavanpuhdistusainetta

Ulkomaille matkaavan kannattaa ottaa varmuuden vuoksi mukaan myös muutamia haavanhoitotuotteita. Ainakin erikokoisia laastareita ja haavanpuhdistusainetta pienten ihovaurioiden hoitoon olisi hyvä löytyä toilettilaukusta. Asept-liuos desinfioi pienten haavojen lisäksi myös hyönteisten puremat ja rauhoittaa auringon polttamaa ihoa. Asept Waterproof -laastarit suojaavat naarmuja myös vesileikeissä. Myös matkakokoinen pakkaus käsien desinfiointiainetta on kätevä tuote lomamatkalla, sillä se auttaa huolehtimaan käsihygieniasta reissuolosuhteissa.

Muista myös, että rahtunen kärsivällisyyttä ja ripaus seikkailumieltä auttavat selviytymään yllättävistä tilanteista ja säilyttämään rennon lomafiiliksen. Mukavaa matkaa!