Helli auringon polttamaa ihoa sisältäpäin

Pitkän ja pimeän talven jälkeen auringon säteiden leikittely iholla tuntuu vastustamattomalta. Huolellista suojausta ei kuitenkaan kannata unohtaa, sillä suomalaisille tyypillinen vaalea ihotyyppi palaa herkästi. Jos iho kaikesta huolimatta pääsee palamaan, paras ensiapu on viilentää sitä kylmällä vedellä. Sen lisäksi auringon polttaman ihon uusiutumista kannattaa tukea myös sisäisesti. Ihoa ravitsevat omega-rasvahapot, sinkki ja iholle tärkeät vitamiinit hellivät auringon polttamaa ja kosteutta janoavaa ihoa.

Tyrnimarjan ja jättihelokin rasvahapot kosteuttavat sisäisesti

Auringon polttama iho kaipaa paljon kosteutusta. Iholle levitetty kosteusvoide auttaa ulkoisesti, kun taas tyrnimarjaöljyn ja jättihelokin siemenöljyn rasvahapot vaikuttavat ihossa solutasolla hoitaen, kosteuttaen ja vahvistaen ihoa.

Tyrnimarjaöljy sisältää runsaasti harvinaista palmitoleiinihappoa, joka kuuluu omega-7-rasvahappoihin. Tyrnistä puristettua öljyä on käytetty eri puolilla maailmaa vuosituhansien ajan ihovauroiden lievittämiseen ja kuivan ihon hoitoon. Jättihelokin siemenöljy puolestaan on yksi parhaista omega-6-rasvahappojen lähteistä. Omega-6-rasvahappoihin kuuluva linolihappo on ihon tärkeimpiä rasvahappoja, ja sen tehtävänä on estää veden haihtuminen ihon syvemmistä kerroksista ja näin huolehtia ihon kosteustasapainon ylläpitämisestä.

Sinkki ja B5-vitamiini tukevat ihon uusiutumista

Sinkki on apuna auringon polttaman ihon palautumisessa, sillä se osallistuu ihovaurioiden korjaamiseen. Se on normaalistikin ihon hyvinvoinnille tärkeä hivenaine, joka toimii muun muassa ihon kimmoisuudesta vastaavien kollageenin ja elastiinin muodostuksessa.

B5-vitamiinia eli dekspantenolia tarvitaan ihon uusiutumiseen. Ihosoluissa B5-vitamiini muuttuu pantoteenihapoksi, jolla on monia ihosolujen toiminnan ja aineenvaihdunnan kannalta välttämättömiä tehtäviä. Se toimii esimerkiksi ihon uusiutumiselle tärkeänä kasvutekijänä.

E-vitamiini suojaa ihosoluja hapettumisstressiltä

Auringon UV-säteilyn vaikutuksesta ihosoluissa muodostuu vapaita happiradikaaleja, jotka vaurioittavat soluja aiheuttaen muun muassa ihon ennenaikaista vanhenemista. E-vitamiini on tehokas antioksidantti, eli se suojaa soluja vapaiden happiradikaalien aiheuttamilta tuhoilta. Tyrni-Omega-7+GLA -kapselissa E-vitamiini suojaa myös tyrnimarjaöljyn ja jättihelokin siemenöljyn rasvahappoja hapettumiselta.

 

Tyrni-Omega-7+GLA -kapselit sisältävät ainutlaatuisen yhdistelmän tyrnimarjaöljyn ja jättihelokin siemenöljyn iholle tärkeitä rasvahappoja. Monipuolisen koostumuksen täydentävät sinkki sekä B5- ja E-vitamiinit. Lisää lukemista tyrnimarjan ja jättihelokin siemenöljyn hyvistä rasvahapoista sekä kuivan ihon ja limakalvojen hoidosta löydät osoitteesta www.tyrniomega.fi